LIVE-discussie: Heracles met basisdebutant tegen NEC, Sierhuis 'niet wedstrijdfit'

15 januari om 17:58
Laatste update: 15 januari om 18:03

NEC en Heracles Almelo pakken zaterdag om 18.45 uur de Eredivisie-draad op in de Nijmeegse Goffert. De gasten uit Almelo doen dat met één verrassende naam in de basisopstelling.

Sven Sonnenberg viel tijdens zijn eerste Eredivisie-seizoen al eens kort in tegen Go Ahead Eagles en speelde één helft tegen Vitesse. In Nijmegen maakt de Duitse verdediger zijn basisdebuut, als vervanger van zijn geschorste landgenoot Marco Rente. Verder mag Sinan Bakis het weer eens als spits proberen, omdat de – volgens de officiële lezing van Heracles – 'niet wedstrijdfitte' Kaj Sierhuis absent is. Rai Vloet kan voor het eerst sinds zijn veelbesproken auto-ongeluk minuten maken, maar start op de bank.

NEC won eind augustus met 0-1 in Almelo en speelt met dezelfde elf als in de uitwedstrijd tegen Willem II, de laatste wedstrijd van 2021. Routinier Édgar Barreto is nog steeds niet beschikbaar, waardoor Dirk Proper samen met Lasse Schöne het middenveld bevolkt.

De opstellingen
NEC: Branderhorst; Guth, Márquez, Odenthal; Van Rooij, Schöne, Proper, Verdonk; Tavsan, Bruijn, Mattsson.
Heracles Almelo: Blaswich; Fadiga, Sonnenberg, Knoester, Quagliata; Kiomourtzoglou, De La Torre, Schoofs; Laursen, Bakis, Basacikoglu.