Manchester United krijgt in slotfase deksel op de neus door debutant Coutinho

15 januari om 20:26
Laatste update: 15 januari om 20:33

Ralf Rangnick krijgt Manchester United maar niet op de rit. Zijn ploeg verdedigde een comfortabele 0-2 voorsprong tegen Aston Villa, maar gaf die in de slotfase weg: 2-2. Bij Aston Villa maakte debutant Philippe Coutinho de gelijkmaker.

Manchester United had wat goed te maken na de pijnlijke thuisnederlaag tegen Wolverhampton Wanderers. Donny van de Beek bleef negentig minuten op de bank en mocht ook tegen Aston Villa niet starten.

Bruno Fernandes, de man die Van de Beek op de bank houdt, benutte zijn eerste kans van de wedstrijd en bezorgde Manchester United daarmee een droomstart. Hij kreeg daarbij wel behoorlijk wat hulp van doelman Emiliano Martínez, die pijnlijk in de fout ging op het schot van de Portugees. De 0-1 voorsprong was evenwel een feit. The Red Devils controleerden de wedstrijd, maar kregen vlak voor rust wel twee grote kansen op de gelijkmaker. David De Gea keerde een kopbal van Emiliano Buendía en pareerde daarna de inzet van Lucas Digne, een andere debutant.

Jacob Ramsey liet na rust een gouden kans op de gelijkmaker liggen en twintig minuten later leek Manchester United de wedstrijd te beslissen. Weer was het Fernandes die de goal voor de bezoekers maakte. In de slotfase wist Aston Villa de wedstrijd volledig om te draaien. Ramsey, die al een grote kans had gemist, bracht zijn ploeg weer terug in de wedstrijd. En niet veel later was het Coutinho die zijn droomdebuut bekroonde met een doelpunt, waardoor Manchester United wederom dure punten verliest in de Premier League.