Gigablunder Coremans opvallendste moment bij gelijkspel Sparta en Cambuur

Gigablunder Coremans opvallendste moment bij gelijkspel Sparta en Cambuur

16 januari - 16:21 Laatste update: 16:46
Eredivisie 30 Reacties

SC Cambuur en Sparta zijn het nieuwe jaar 2022 begonnen met een gelijkspel. Cambuur verdedigde lang een voorsprong, maar gaf die weg en liep in de slotfase nog bijna tegen een nederlaag aan: 1-1.

Sparta had wat goed te maken na de 0-4 nederlaag van eerder dit seizoen. Bij de ploeg van Henk Fraser stonden nieuwelingen Younes Namli en Adrián Dalmau meteen in de basis. FC Groningen-huurling Patrick Joosten mocht starten bij Cambuur.

Na een scherp begin van Sparta waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Cambuur kwam zeer gelukkig aan de leiding door een grote blunder van doelman Tim Coremans, die de bal losliet en hem in eigen doel zag rollen. De voorsprong was tegen de verhouding in, omdat Sparta tot dat moment het meeste gevaar gecreërd had.

Cambuur had in de tweede helft bij vlagen moeite om de voorsprong vast te houden, maar kwam steeds goed weg. Tot de slotfase, waarin Sparta gas gaf. Laurent Jans pakte de bal af van Alex Bangura en kort daarna sloeg Dalmau toe. Daarna kreeg Sparta kansen op 1-2 en in de slotfase liet juist Cambuur de zege liggen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s