AZ maakt geen fout in Limburg en opent de jacht op Feyenoord

AZ maakt geen fout in Limburg en opent de jacht op Feyenoord

AZ mengt zich in de strijd om plaats drie. De Alkmaarders wonnen zondag nipt bij Fortuna Sittard (1-2) en staan nu nog maar vier punten achter op Feyenoord.

Door de nederlaag van de Rotterdammers tegen Vitesse (0-1) van zaterdagavond kreeg AZ de kans om in te lopen en de strijd om plek drie weer spannend te maken. Dan moest er wel gewonnen worden van Fortuna, dat in degradatienood verkeert en de punten net zo goed kan gebruiken. Toch waren de Noord-Hollanders als beste bij de les.

Zij kwamen na een kwartier voetballen namelijk al op voorsprong via Sam Beukema. De centrale verdediger, die van trainer Pascal Jansen een kans had gekregen omdat Bruno Martins Indi niet van de partij was, dook verrassend in het strafschopgebied van Fortuna op en kopte een voorzet vanaf links simpel tegen de touwen: 0-1.

Dat wilde echter niet zeggen dat de Limburgers zich niet lieten zien. Zij hadden via Zian Flemming namelijk ook op voorsprong kunnen komen: de door Millwall begeerde aanvallende middenvelder dwong AZ-goalie Peter Vindahl tot een knappe redding uit een vrije trap en kopte even later op de lat. Betere kansen kreeg Fortuna pas heel laat in de wedstrijd weer.

Yukinari Sugawara maakte in de tweede helft dan ook de 0-2 na gepruts van Roel Janssen en dat leek de beslissing in de wedstrijd. Het bleef lang 0-2, maar in de slotfase maakten de Limburgers het toch nog spannend. Nadat Mats Seuntjens nog een enorme kans liet liggen maakte Ben Rienstra er wel 1-2 van, maar verder dan dat kwam Fortuna niet meer.

Toch zijn de Alkmaarders nu de nummer vijf in de Eredivisie en hebben ze uitzicht op plek drie. Feyenoord staat nu nog maar vier punten voor en Vitesse, dat vierde staat, heeft maar één puntje voorsprong op AZ. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s