Eredivisie-flops: kwartet neemt rol cabaretiers over in speelronde 19

17 januari om 11:40
Laatste update: 17 januari om 11:41

De eerste Eredivisie-speelronde van 2022 zit erop en niet geheel verrassend wordt de wekelijkse floplijst van VoetbalPrimeur gedomineerd door keepers. De theaters zijn dan wel dicht, het cabaret verplaatst zich gewoon richting de voetbalvelden. Het was werkelijk een groot flaterfestijn.

Warner Hahn (Go Ahead Eagles) - : We trappen af met Hahn. De doorgaans betrouwbare sluitpost van Go Ahead Eagles ging tegen RKC pijnlijk in de fout, waardoor zijn ploeg na ruim een half uur al op een 0-2 achterstand kwam. Hahn had met al zijn ervaring beter moeten weten.

Justin Bijlow (Feyenoord) - : Meteen maar de volgende: het gaat te ver om van Bijlow nu ineens een flopkeeper te maken, maar feit is wel dat Feyenoord door zijn fout de wedstrijd tegen Vitesse verloor. Bijlow kwam te vroeg uit zijn doel en zat er ook nog eens to-taal naast. Hij zal ongetwijfeld slecht hebben geslapen.

Derrick Köhn (Willem ll) - : De hoofdverantwoordelijke voor de eerste tegengoal van Willem ll. Knullig de bal verspelen, zoals Köhn dit seizoen wel vaker gedaan heeft. Het is zeker niet voor het eerst dat Köhn in de floplijst verwerkt wordt.

Xavier Mous (Heerenveen) - : Er rust een vloek op de keepers in de Eredivisie, zoveel is duidelijk, want ook bij Mous ging het helemaal mis. Dit is wat je nou een horrorblunder noemt. Toeval of is er meer aan de hand?

Tim Coremans (Sparta) - : Voor de echte komedie moeten we in Leeuwarden zijn. Coremans mag het door de afwezigheid van Okoye (Afrika Cup) laten zien onder de lat, maar beging van alle keepers de grootste blunder. Hij had de hoge bal al gevangen, maar werkte hem alsnog in eigen doel.

Alireza Jahanbakhsh (Feyenoord) - : De achterban was dolblij toen Feyenoord Jahanbakhsh haalde, maar ziet nu dat de Iraniër er weinig van bakt. De doelpunten en assists blijven uit en dan heeft Feyenoord met Patrik Walemark ook nog een concurrent aangetrokken. Dat belooft weinig goeds voor Jahanbakhsh.

Reiss Nelson (Feyenoord) -: Met de vorm van Jahanbakhsh en Nelson moet Walemark snel een plek in de basis kunnen krijgen, want ook de huurling van Arsenal zat er tegen Vitesse niet lekker in. Na 68 minuten hadden we nog geen geslaagde actie genoteerd.

Sinan Bakis (Heracles) - : Een offday van Bakis, die tegen NEC voor de doelpunten moest zorgen, maar nauwelijks gevaar stichtte. Hij hield het 65 minuten vol en werd gewisseld voor de veelbesproken Rai Vloet.