'Zaakwaarnemer Schlieper arriveert dinsdag in Amsterdam voor gesprek met Ajax'

18 januari om 07:15

De zaakwaarnemer van Nicolas Tagliafico, Ricardo Schlieper, arriveert dinsdag in Amsterdam voor een gesprek met de clubleiding van Ajax. Tagliafico wil deze winter graag vertrekken bij de club.

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft doorgeselecteerd en daardoor is er voor Tagliafico geen plek meer in de basis. De speler wil zijn geluk elders beproeven en staat in de belangstelling van Olympique Marseille en SSC Napoli

Volgens het Algemeen Dagblad en Italiaanse media komt Schlieper dinsdag aan in Amsterdam. Hij gaat praten met directeur spelersbeleid Marc Overmars over de toekomst van Tagliafico, die Ajax in januari graag zou willen verlaten. De club heeft eerder toegezegd mee te willen werken, mits daar de juiste voorwaarden tegenover staan.

Franse media meldden vorige week al dat Marseille interesse heeft in Tagliafico, Napoli is daar nu bijgekomen. Beide clubs willen Tagliafico huren, al is het nog de vraag of Ajax daar aan mee wil werken. Ten Hag heeft altijd gezegd dat er eerst een vervanger moet worden binnengehaald. Ajax liet eerder David Neres al naar Shakhtar Donetsk gaan, Steven Bergwijn moet hem opvolgen.