Verbazing om FC Utrecht-veld: 'Van Seumeren wilde de top-drie aanvallen'

18 januari om 07:52
Laatste update: 18 januari om 08:11

FC Utrecht is voor wedstrijden tegen Ajax tot de tanden gewapend, maar deed niet al te veel moeite om een topveld af te leveren. Bij Rondo op Ziggo Sport kwam dat maandagavond ter sprake. Youri Mulder heeft er commentaar op.

Op het veld in de Galgenwaard viel het nodige aan te merken en het toeval wil dat topclubs moeite hebben om op een slecht veld te spelen. "Frans van Seumeren (grootaandeelhouder, red.) wilde de top-drie aanvallen en als ik dat veld dan zie, is dat juist een teken dat je niet hoger wil", zegt Mulder.

"Daar is drie weken niet op gespeeld. Misschien doen ze het expres omdat ze tegen Ajax moesten, maar dat zou dan nog slechter zijn", aldus Mulder. Ronald de Boer zegt dat dat vaker gebeurt. "Het zal wel niet, hoor. Je moet gewoon zorgen voor een goed veld. Precies hetzelfde bij FC Groningen", aldus Mulder.

Utrecht ging kansloos met 0-3 onderuit tegen Ajax. Wat Mulder betreft moet de club uit de Domstad doorselecteren. Hij wijst naar Mark van der Maarel, Willem Janssen en Django Warmerdam. "Utrecht houdt vaak vast aan de publiekslievelingen, maar op een gegeven moment moet je doorselecteren. Met Van der Maarel achterin val je de top niet aan."

De Boer is het daarmee eens. "Ik vind het echt een goede voetballer, maar als je een stap hoger wil, dan kan dat niet op die positie. Misschien wel als rechtsback, maar in het centrum..."