De Comoren stunten en sturen Ghana naar huis, Marokko groepswinnaar

De Comoren stunten en sturen Ghana naar huis, Marokko groepswinnaar

18 januari - 22:14 Laatste update: 23:14
Afrika Cup 10 Reacties

De Comoren hebben dinsdagavond voor een daverende verrassing gezorgd bij het toernooi om de Afrika Cup. De eilandengroep won in groep C met 3-2 van Ghana, dat daardoor al is uitgeschakeld. Marokko kroonde zich in dezelfde poule tot groepswinnaar.

De Comoren - Ghana 3-2
De Comoren debuteren op het eindtoernooi en verloren de eerste twee duels met Gabon (0-1) en Marokko (0-2). Tegen Ghana beleefde de underdog, met RKC'er Saïd Bakari in de basis, echter een droomstart. Al na drie minuten kreeg El Fardou Ben alle ruimte en hij tekende voor de eerste treffer van De Comoren op de Afrika Cup ooit. In de 25e minuut moest Ghana ook met tien man verder. André Ayew kreeg na inmenging van de VAR rood, omdat hij doorgleed op de doelman.

De Comoren kwamen in de tweede helft op 2-0, waardoor het op een grote stunt afstevende. Ghana, vooraf tot één van de outsiders gerekend, knokte zich echter terug via Richmond Boakye en Alexander Djiku. The Black Stars hadden echter een zege nodig om kans te blijven maken op de volgende ronde, maar liepen in de slotfase in het mes. Ahmed Mogni maakte zijn tweede, bezorgde De Comoren de eerste zege en bezegelde het lot van Ghana.

Marokko - Gabon 2-2
Marokko was al zeker van de volgende ronde, maar streed nog wel om de groepswinst met Gabon. Met Sofyan Amrabat in de basis kregen De Leeuwen van de Atlas een tegenvaller te verwerken, toen Soufiane Chakla uitgleed en Jim Allevinah profiteerde: 0-1. Een kwartier voor tijd maakte Soufiane Boufal uit een strafschop gelijk, maar niet veel later sloeg Gabon nogmaals toe.

Daarmee stond groepswinst op de tocht voor Marokko, maar dat was buiten Achraf Hakimi gerekend. De vleugelverdediger van Paris Saint-Germain trof prachtig doel uit een vrije trap. Marokko is daardoor de groepswinnaar, Gabon gaat als nummer twee door.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s