Update: 'Topverdiener Bakkali wil in Europa blijven en laat Chinees aanbod lopen'

Update: 'Topverdiener Bakkali wil in Europa blijven en laat Chinees aanbod lopen'

19 januari - 09:27 Laatste update: 09:24
Jupiler Pro League 99 Reacties

Zakaria Bakkali kan mogelijk een verrassende transfer naar China maken. Vanuit het Aziatische land is belangstelling voor de 25-jarige oud-PSV'er, die al enkele maanden volledig uit beeld is bij RSC Anderlecht.

Volgens Het Laatste Nieuws heeft een niet nader genoemde Chinese club zich bij Anderlecht gemeld voor Bakkali. Dat is enigszins opvallend, aangezien het gewezen toptalent nu al maanden verpietert in de B-ploeg van Paars-Wit. Bakkali wil desondanks alleen vertrekken wanneer een club zijn jaarloon van 1,2 miljoen euro volledig overneemt.

Bakkali stond bij PSV te boek als toptalent, maar die belofte wist hij nooit in te lossen. De aanvaller vertrok door de achterdeur uit Eindhoven, waarna een avontuur bij Valencia op een mislukking uitdraaide. Anderlecht gaf hem in 2018 de kans, maar ook bij de Belgische topclub kwijnt hij inmiddels weg. Coach Vincent Kompany deed dit seizoen nog geen beroep op hem.

Update: Anderlecht is nog niet verlost van Bakkali en zijn topsalaris: de oud-PSV'er heeft volgens Het Nieuwsblad bedankt voor een transfer naar de niet nader genoemde Chinese club, die geïnteresseerd was. Bakkali loopt na dit seizoen uit zijn contract en zet wel in op een transfer, maar blijft liever in Europa voetballen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s