AZ verrast door nieuws uit Twente: 'Kun je in beroep tegen straf die al loopt?'

AZ verrast door nieuws uit Twente: 'Kun je in beroep tegen straf die al loopt?'

Dat FC Twente in de bekerkraker tegen AZ mogelijk kan aantreden met Michal Sadílek, zorgt voor verbazing bij Pascal Jansen. De trainer van de Alkmaarders zit met de nodige vragen na het nieuws uit Enschede.

Sadílek kreeg vlak voor de winterstop rood tegen FC Utrecht en werd voor twee wedstrijden geschorst. Hij miste al het treffen met sc Heerenveen, maar Twente heeft nu een tweede beroepszaak aangespannen. Daardoor gaat de beroepscommissie van de KNVB zich over de zaak buigen. Als dat niet voor woensdagavond lukt, dan kan de 22-jarige Tsjech spelen tegen AZ.

Jansen kijkt daar van op. "Wij vragen ons af: kun je nog in beroep gaan als je al een wedstrijd schorsing erop heb zitten? Tegen een straf die toch al loopt? Ik heb daar niet voor gestudeerd, maar het zijn vraagtekens die ik had", reageert de trainer van AZ in De Telegraaf. "Maar goed, ik hoor wel waar wij rekening mee moeten houden."

Voor Twente zou het meespelen van Sadílek een flinke opsteker zijn, aangezien Ramiz Zerrouki (Afrika Cup) en Wout Brama (geblesseerd) al ontbreken. Jansen ziet de Tukkers hoe dan ook als een gevaarlijke tegenstander. "Zaterdag wonnen ze nog zonder Sadílek en Zerrouki van Heerenveen. Ze zijn gewoon heel moeilijk te verslaan."

AZ en FC Twente staan vanaf 21.00 uur tegenover elkaar in De Grolsch Veste.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s