MVV is het spuugzat en gooit gewoon het stadion open

MVV is het spuugzat en gooit gewoon het stadion open

19 januari - 16:18 Laatste update: 16:25
Keuken Kampioen Divisie 106 Reacties

MVV is het zat en gooit uit protest het stadion open tegen VVV-Venlo. 'Uit bittere noodzaak', laat de Limburgse club in een verklaring weten. MVV en VVV treffen elkaar op 4 februari.

Het plan om de stadions gewoon open te doen lag er al. MVV gaat er nu met gestrekt been in. "Niet alleen uit sportief oogpunt, maar ook uit financiële urgentie. De spaarpotjes bij de voetbalclubs raken langzaam maar zeker leeg, Ook bij MVV", laat MVV weten in een verklaring op de clubsite.

Het dichthouden van de stadions levert de Nederlandse clubs een gezamenlijke schade van ruim 100 miljoen euro op. MVV vindt dat het zo niet langer kan. De club wijst naar de maatregelen die op 19 november voor drie weken werden ingevoerd, maar al vijf weken verlengd zijn. Supporters kunnen gratis naar de wedstrijd tegen VVV. 

"We gaan dus, wat de uitkomst van de volgende persconferentie ook moge zijn, hoe dan ook uit protest de poorten van De Geusselt openen als de wedstrijd tegen VVV Venlo op het programma staat (4 februari). Uit de Fieldlab-experimenten blijkt immers dat er tijdens voetbalwedstrijden de besmettingen nihil dus verwaarloosbaar zijn. We zullen natuurlijk – zoals we in het verleden ook al naar ieders tevredenheid gedaan hebben - de veiligheid van een ieder in de gaten houden en de RIVM-maatregelen toepassen", aldus MVV.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s