'Voor mij het belangrijkste dat ik nu ga spelen, me ontwikkel en kan laten zien'

19 januari om 17:51

FC Groningen heeft Melayro Bogarde voor een half jaar gehuurd van TSG Hoffenheim, maar club en speler sluiten een langere samenwerking niet uit. Groningen wilde Bogarde eigenlijk anderhalf jaar huren.

Groningen maakte vorige week bekend dat Bogarde het seizoen in de Eredivisie afmaakt. Bij Hoffenheim kwam hij vooral in het actie voor het beloftenelftal. Groningen had aanvankelijk een huurperiode van achttien maanden in gedachten.

"Voor mij was dat ook prima geweest, maar zoals het nu is afgesproken, is dat we het na een half jaar opnieuw gaan beoordelen", zegt Bogarde bij zijn presentatie, opgetekend door Voetbal International. "Voor mij is het belangrijkste dat ik nu ga spelen, me ontwikkel en kan laten zien. Dan kijken we over een half jaar wat de toekomst brengt."

Er was meer belangstelling voor Bogarde, maar de speler voelde zich het beste bij de reputatie van Groningen, een club die jonge spelers de kansen geeft. "Dat is heel belangrijk geweest in mijn keuze. Daar heb ik het ook met Nana Kasanwirjo over gehad. We kennen elkaar al langer en hij heeft me verteld over hoe het er hier aan toe gaat. Dat klonk heel goed."