Engelse bond begint onderzoek na verdachte gele kaart van Arsenal-speler

19 januari om 19:40

De FA is een onderzoek gestart naar een speler van Arsenal vanwege een geval van spotfixing. De speler van The Gunners pakte dit seizoen een gele kaart in een Premier League-wedstrijd en daar werd verdacht veel geld op ingezet, meldt The Athletic.

Het Britse medium weet om welke speler het gaat, maar wil dit gedurende het onderzoek nog niet naar buiten brengen. De FA bevestigt een onderzoek te hebben geopend, nadat de bond werd getipt door een bookmaker. Er werd een ongewoon hoog bedrag ingezet op een gele kaart van de Arsenal-speler in het betreffende duel. Hoeveel de gokkers verdiend hebben, is niet bekend.

Volgens The Athletic is het zogeheten spotfixing geen bekend fenomeen in de Premier League, omdat de salarissen in Engeland een stuk hoger liggen dan in veel andere competities. In Nederland werd Tom Beugelsdijk vorig seizoen nog beschuldigd van spotfixing. Er werd flink ingezet op een prent van de Sparta-verdediger tegen PSV. Hij werd ook op de bon geslingerd, maar Beugelsdijk ontkent betrokkenheid.