NEC schakelt FC Groningen uit en gaat naar kwartfinale KNVB Beker

19-01-2022 20:36 Laatste update: 20:38
165

NEC heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB Beker. In een lege Euroborg werd FC Groningen op een 1-2 nederlaag getrakteerd.

Voor NEC had de wedstrijd niet beter kunnen beginnen: de ploeg van trainer Rogier Meijer nam al na tien minuten een voorsprong in. Een lange bal werd knap met de binnenkant van de voet binnengewerkt door de opkomende Calvin Verdonk. Kort daarna kreeg Groningen twee kansen (Michael de Leeuw, Paulos Abraham) om de score weer gelijk te trekken. De druk van de thuisploeg hield aan en met het nodige geluk overleefde NEC de openingsfase.

Na balverlies van Elayis Tavsan kwam Groningen al counterend op gelijke hoogte. De Leeuw, die na een kwartier een kans op 1-1 miste, schoot nu wel raak. Het had niet veel gescheeld of Groningen was meteen na rust ook op voorsprong gekomen, maar de goal viel aan de andere kant. NEC benutte wederom de eerste kans, nu via Mikkel Duelund, die na een combinatie met Javier Vet in de verre hoek raak schoot.

Groningen bleef het initiatief behouden, maar nu bleven de kansen uit. Ook nadat trainer Danny Buijs wisselde door Romano Postema voor de onzichtbare Jörgen Strand Larsen te brengen. In de slotfase claimde NEC nog een strafschop, een alles-of-niets-poging van Groningen leverde niets op.

Groningen krijgt drie dagen om zich op te laden voor het uitduel bij Vitesse. NEC neemt het thuis op tegen Feyenoord.