Spors kiest voor bekend recept: Genoa heeft weer een nieuwe trainer

19 januari om 22:03

Genoa heeft een opvolger aangesteld voor de ontslagen Andriy Shevchenko. Technisch directeur Johannes Spors kiest voor Alexander Blessin, die overkomt van het Belgische KV Oostende. Blessin tekent tot de zomer van 2024.

Zaterdag nam Genoa afscheid van Shevchenko. Het leek er lang op dat Bruno Labbadia (net als Spors ook een Duitser) de opvolger zou worden, maar hij trok zich na de oorwassing tegen Fiorentina terug. Spors handelde razendsnel en heeft de clausule in het contract van Blessin geactiveerd. Niet geheel verrassend komt Blessin uit het Red Bull-imperium, net als Spors en Thomas Letsch, die door Spors naar Vitesse werd gehaald.

"Het is allemaal zo snel gegaan. Op 24 uren tijd is deze zaak afgehandeld geweest, ik kan het nog maar moeilijk bevatten", zegt Blessin op de clubsite van KV Oostende. "Genoa is een aanbieding die ik niet kon weigeren. Het is een traditieclub in de Serie A en ik krijg er een langetermijnproject aangeboden. Dit is een mooie stap in mijn carrière maar ik zal KVO altijd dankbaar zijn voor de kans die ik hier heb gekregen. Ik – en ook mijn familie – voelde me hier altijd thuis en ik zal iedereen dan ook verschrikkelijk missen. Hopelijk kan ik nog eens terugkeren om deftig afscheid te nemen."

In hoeverre Blessin de tijd krijgt bij Genoa, is de vraag. Shevchenko kreeg dat ook, maar werd al na drie maanden ontslagen.