AZ verlengt contract van toptalent: Dit is een jongensdroom

AZ verlengt contract van toptalent: "Dit is een jongensdroom"

20-01-2022 17:57
34

AZ gaat langer door met Yusuf Barasi. Het toptalent heeft donderdag verlengd tot 2025 en sluit per direct aan bij de A-selectie.

VP meldde woensdag al dat Barasi dicht bij een contractverlenging was. De aanvaller speelde dit seizoen in Jong AZ, maar maakt nu promotie. "Dit is een jongensdroom die uitkomt", zegt Barasi op de clubsite van AZ. "Nu wil ik doorpakken: zoveel mogelijk spelen, belangrijk zijn voor het team en laten zien wie ik ben. Dat in zowel Jong AZ als met speelminuten in het eerste team."

Directeur voetbalzaken Max Huiberts is blij dat het hem gelukt is om Barasi langer vast te leggen. "Yusuf speelt al sinds 2014 voor AZ en is een jongen uit de buurt. Dat hij zijn contract nu heeft verlengd is mooi en daar zijn we heel blij mee. Hij laat al langer zien een talentvolle jongen te zijn die niet alleen afhankelijk is van zijn medespelers. Hij kan zelf kansen creëren, is snel en technisch vaardig. Dat zijn goede eigenschappen voor een aanvaller. Yusuf klopt nadrukkelijk op de deur bij de A-selectie en dat is ook de reden dat hij nu definitief daaraan wordt toegevoegd."