'Onrust in Tilburg: sponsoren vragen om plan van aanpak vanuit Willem II-directie'

20 januari om 18:29

Er heerst onvrede rond Willem II. De sportieve prestaties van de Tricolores, die al tien wedstrijden op rij verloren, doen pijn in Tilburg en dat raakt ook de sponsoren. Zij willen antwoorden op hun vragen.

Dinsdagavond was er een informatieavond voor sponsoren, maar daar zijn alleen maar meer vragen door ontstaan dan dat er opgelost zijn. Een groep van ruim twintig sponsoren heeft nu een brief gestuurd aan algemeen directeur Martin van Geel en technisch directeur Joris Mathijsen. Daarin wordt om actie gevraagd.

Het Brabants Dagblad schrijft dat sponsoren ontsteld waren dat hun vragen niet beantwoord werden tijdens de infoavond. 'We hebben in een uur tijd werkelijk niets gehoord', zo valt er volgens de regionale krant te lezen in de ingestuurde brief. 'Geen zelfreflectie gezien, geen strategie uiteengezet, ontkenning van een crisis en vooral: geen plan.'

De sponsoren vragen nu om een concreet plan van aanpak waarin duidelijk wordt omschreven hoe de sportieve neerwaartse spiraal doorbroken moet worden. Dat plan moet er binnen vijf werkdagen liggen. Daarnaast wordt om een langetermijnvisie van de club gevraagd, die eind februari overlegd zal moeten worden.