Schmidt is geheimzinnig over PSV-basis en prijst beleidvoering bij Ajax

Schmidt is geheimzinnig over PSV-basis en prijst beleidvoering bij Ajax

PSV mist zondag in de topper tegen Ajax vijf spelers. Noni Madueke, Ryan Thomas, Ibrahim Sangaré, André Ramalho en Carlos Vinícius zitten niet bij de selectie, maar Eran Zahavi zit er waarschijnlijk wel bij.

Roger Schmidt wil op de persconferentie, waarin hij vooruitblikt op de topper, nog niet prijsgeven of de Israëliër in de basis zal staan. Dat is wel een mogelijkheid, zo zegt de Duitse oefenmeester. PSV heeft in aanvallend opzicht verder nog de beschikken over Bruma, Ritsu Doan, Yorbe Vertessen en Cody Gakpo. Fodé Fofana lijkt na zijn slechte beurt tegen Telstar geen kans te maken op speeltijd tegen Ajax.

Het duel tegen de Amsterdammers is voor PSV belangrijk, aangezien de Eindhovenaren graag toe willen naar waar Ajax nu staat. Schmidt geeft dat aan door te stellen dat de regerend landskampioen een goed voorbeeld is van een club waar jeugd de kans krijgt en waar transferbudget uitgegeven wordt om ervaren spelers te halen. "PSV heeft echter ook stappen gemaakt en kan nog verder groeien", sluit de Duitser af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s