Schöne genomineerd door UEFA: 'Maar de mensen stemmen liever op anderen'

21 januari om 15:27

De vrije trap van Lasse Schöne in de achtste finale van de Champions League tegen Real Madrid is genomineerd voor de prijs van 'mooiste vrije trap in de geschiedenis van de Champions League'. De Deen denkt zelf dat hij niet zal winnen.

De UEFA zoekt naar de mooiste momenten in de geschiedenis van het miljardenbal en heeft dus ook een verkiezing uitgeschreven voor de best genomen vrije trap. De 1-4 van Schöne in Bernabéu zit erbij, maar de nemer heeft weinig vertrouwen in de goede afloop. "Als je ziet tussen welke jongens je staat, dan maak je in principe geen kans", doelt de Deen in gesprek met ForzaNEC op spelers als Cristiano Ronaldo en Lionel Messi.

"Ik denk dat er genoeg mensen over de wereld liever op iemand anders stemmen, ook al was die van mij mooier", gaat een lachende Schöne verder, die meteen een handig bruggetje slaat naar de competitiewedstrijd van aanstaande zondag tegen Feyenoord. "Ik heb er een paar mooie mogen maken, ook tegen Feyenoord. Het zou natuurlijk mooi zijn om zoiets zondag ook te doen."