Ajax-huurling 'Mag al gaan' richt zich op bij Anderlecht: 'Nu pas sterk genoeg'

Ajax-huurling 'Mag al gaan' richt zich op bij Anderlecht: 'Nu pas sterk genoeg'

21 January - 23:44
38

Lisandro Magallán kwam midden in het successeizoen 2018/2019 voor negen miljoen euro naar Ajax, maar werd eigenlijk direct afgeschreven na een valse start: bij zijn Eredivisie-debuut werd er een historische 6-2 nederlaag tegen Feyenoord geleden. Na moeizame uitleenbeurten bij Deportivo Alavés en Crotone richt de Argentijn zich nu op bij Anderlecht.

Magallán debuteerde begin 2019 in een bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen, maar kwam daarna meteen tegenover een excellerende Robin van Persie te staan. "Daarna volgde helaas die afstraffing tegen Feyenoord. Dat was niet goed, maar je moet ook naar de omstandigheden kijken", blikt hij in gesprek met Het Nieuwsblad terug. "Ik kwam voor het eerst naar Europa, weg van mijn familie, sprak geen Engels en net na die wedstrijd raakte ik geblesseerd. Het zat gewoon tegen. Daarna begon het team te draaien en ik kreeg geen kansen meer."

Zijn derde uitleenbeurt leek ook op een mislukking uit te draaien: Magallán werd in België al gekscherend Lisandro Mag al gaan genoemd. Hij veroverde eind november echter zijn plekje en Anderlecht is sindsdien ongeslagen. "Pas sinds ik bij Anderlecht zit, ben ik mentaal sterk genoeg om te slagen", aldus de centrale verdediger, die nog tot medio 2023 vastligt bij Ajax. "Ik was mentaal niet klaar voor die uitleenbeurten. Sinds vorig jaar wordt er veel aandacht geschonken aan de mentale gezondheid van sporters, toen nog niet. Ik voelde me alleen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s