Ajax heeft een 'PSV-killer': Statistiek kreeg ik doorgestuurd, dat is mooi

Ajax heeft een 'PSV-killer': "Statistiek kreeg ik doorgestuurd, dat is mooi"

Ajax kan aanstaande zondag tegen PSV leunen op Steven Berghuis. De aanvaller is op zijn best tegen PSV en scoorde tegen die club zes keer in de laatste vijf wedstrijden. Berghuis blijft er zelf nuchter onder. 

Het binnenhalen van Berghuis is een schot in de roos gebleken voor Ajax. De speler floreert met name in topwedstrijden. "Ik haal dit seizoen een hoog niveau, ook in de grote wedstrijden. Maar daar trek ik me nu niet zoveel van aan, zondag is weer een nieuwe dag."

In aanloop naar de topper van zondag krijgt Berghuis de bijnaam 'PSV-killer'. "Ja, die naam geef je mij richting zondag?", grapt Berghuis tegenover de verslaggever van ESPN. Deze eeuw heeft niemand vaker tegen PSV gescoord dan hij, al staat hij nu al zes wedstrijden droog. "Die statistiek kreeg ik doorgestuurd, dat is mooi."

"Je bent er naar op zoek, maar ik kom wel in de posities. Benzema gaf al aan dat er tegenwoordig veel naar statistieken wordt gekeken, maar dat betekent niet dat je een slechte wedstrijd speelt. Daar ben ik het in ieder geval mee eens. Ik voel me goed, ook tegen FC Utrecht. Ik was indirect betrokken bij de doelpunten, dat is me ook veel waard."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s