Boodschap van Guardiola voor geïnteresseerde clubs: 'Ik kan City niet verraden'

22 januari om 13:05

Pep Guardiola wil op zijn minst zijn tot medio 2023 lopende contract bij Manchester City uitdienen. De Catalaanse topmanager staat al sinds 2016 aan het roer in het Etihad Stadium, maar heeft het nog altijd goed naar zijn zin.

Guardiola hield het eerder vier jaar vol bij FC Barcelona en stond drie seizoenen aan het roer bij Bayern München, voordat hij aangaf toe te zijn aan een nieuwe prikkel. Bij Manchester City is de 51-jarige trainer nu al aan zijn vijfde seizoen bezig. "Ik ben niet iemand die veel nadenkt over de toekomst. Zeker niet als ik hier nog een contract heb", wordt hij geciteerd door de BBC.

Guardiola staat in ieder geval niet open voor aanbiedingen van andere clubs. "Manchester City heeft mij alles gegeven, dus ik kan ze niet verraden of ze kwaad doen. Dat zou niet aardig zijn van mijn kant. Gezamenlijk hebben we besloten om mijn contract twee keer te verlengen en dat zal nu niet anders gaan. Het hangt af van hoe ze over mij denken en hoe ik mij voel bij de club."

De oud-trainer van Barça en Bayern stevent met Manchester City af op de titel in de Premier League. De voorsprong op Liverpool bedraagt elf punten, al speelde de belangrijkste concurrent wel een wedstrijd minder.