'Ajax heeft punten verloren waarvan je denkt: hoe is het mogelijk?'

'Ajax heeft punten verloren waarvan je denkt: hoe is het mogelijk?'

PSV en Ajax staan aanstaande zondag voor de derde keer dit seizoen tegenover elkaar. De Amsterdammers hebben in Eindhoven bijzonder veel moeite om te winnen en daarom kijkt voormalig teammanager David Endt extra uit naar de topper. 

Ajax won de afgelopen zes keer niet in Eindhoven en heeft dus wat goed te maken. "PSV voelt zich altijd wel prettig in Eindhoven, maar ook in Amsterdam hebben ze zich een hele tijd prettig gevoeld. Zeker de laatste twintig seizoenen", zegt Endt in gesprek met Ajax Showtime. "Het is één van de zwaarste tegenstanders in de competitie. Dat maakt het natuurlijk ook wel weer mooi."

Endt blikt terug op de wedstrijd van april vorig jaar, die door Ajax gewonnen móest worden. Hij kijkt naar de rol van trainer Erik ten Hag. "Onder Ten Hag is het duidelijk dat als er tegenslag is, ze zich daar overheen kunnen zetten. Ze hebben ook andere krachten dan alleen voetballend vermogen."

"Ajax heeft minder punten dan ze zouden moeten hebben. Er zijn punten verloren waarover je denkt: hoe is het mogelijk? PSV is daardoor wel in de mood geraakt. Je moet dit duel in ieder geval niet verliezen. Een gelijkspel zou al een goed resultaat zijn, omdat ik denk dat Ajax in de tweede seizoenshelft een standvastigere vorm zal hebben."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s