Rode kaart Openda breekt Vitesse op: Groningen wint weer eens

22-01-2022 20:44
101

Vitesse heeft donderdag een harde nederlaag geleden tegen FC Groningen. De Arnhemmers waren na een rode kaart van Loïs Openda kansloos: 1-3.

Openda is dit seizoen het goudhaantje van Vitesse, maar tegen Groningen benadeelde hij de ploeg van trainer Thomas Letsch. De aanvaller plantte na 35 minuten zijn elleboog in het middenrif van Mike te Wierik en moest - na ingrijpen van de VAR - met rood vertrekken van scheidsrechter Dennis Higler. Vier minuten later profiteerde Groningen al van het overwicht, toen Jörgen Strand Larsen raak kopte.

Letsch wisselde Enzo Cornelisse, Toni Domgjoni en Patrick Vroegh halverwege voor Daan Huisman, Alois Oroz en Matús Bero, maar Vitesse wist het tij niet meer te keren. Groningen had de overhand en verdubbelde de score na 67 minuten. Michael de Leeuw zag zijn inzet via Eli Dasa in het doel verdwijnen. Niet veel later schoot Daniël van Kaam raak vanaf de rand van het strafschopgebied.

Hoewel Dominik Oroz nog iets terugdeed na een verkeerde aanname van Peter Leeuwenburgh, kwam de zege van Groningen niet meer in gevaar. Door de zege klimt Groningen naar de elfde plaats. Vitesse staat nog vijfde, maar AZ en FC Twente kunnen passeren.