Wederopstanding van PEC krijgt steeds meer gestalte na zege in Friesland

Wederopstanding van PEC krijgt steeds meer gestalte na zege in Friesland

PEC Zwolle, dat de rode lantaarndrager van de Eredivisie is, heeft weer kleur op de wangen. In Friesland werd sc Heerenveen met 0-1 verslagen door de mannen van trainer Dick Schreuder, die de veilige plaatsen nu in zicht krijgen.

De Blauwvingers wonnen vorige week in eigen huis met 2-0 van Willem II en werden ook in het Abe Lenstra Stadion al vroeg op het goede spoor gezet. De hekkensluiter mocht vanaf elf meter aanleggen na een ongelukkige handsbal van Rami Kaib en dat was een klusje waar captain Bram van Polen zich met succes over ontfermde: 0-1.

Daarmee had PEC wat het wilde, kon het de achterhoede dicht gaan metselen en gokken op de snelle aanvallers voorin. Toch kwam het voor rust nog een aantal keer goed weg, aangezien Heerenveen de trekker maar niet over wilde halen. Siem de Jong poeierde op de paal en Anthony Musaba wist Kostas Lamprou van dichtbij niet te verschalken.

In de tweede helft kregen beide spitsen de mogelijkheid om zich te laten zien. Oussama Darfalou schoot echter aan de ene kant van het veld op de keeper, waarna Henk Veerman aan de overkant precies hetzelfde deed. Dat bleken uiteindelijk de twee grootste mogelijkheden na rust te zijn geweest, want beide ploegen speelden in het restant van de wedstrijd weinig meer klaar.

Daar zal PEC echter maling aan hebben gehad, want die ploeg pakte de tweede overwinning op rij en gaat in de onderste regionen van de Eredivisie nu serieus druk uitoefenen op de nummer zeventien en zestien. De formatie van Schreuder komt op twaalf punten en heeft nu nog maar twee punten achterstand op Sparta, dat de 'veilige' zestiende plek bezit.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s