Grim rekent op versterkingen bij Willem II: 'Zij moeten voor frisse wind zorgen'

Grim rekent op versterkingen bij Willem II: 'Zij moeten voor frisse wind zorgen'

Fred Grim rekent op nieuwe aanwinsten bij Willem II om de crisis te bezweren. De Tricolores leden zaterdag tegen FC Twente (0-1) alweer de tiende nederlaag op rij in de Eredivisie.

Willem II is dicht bij het aantrekken van FC Den Bosch-spits Jizz Hornkamp. Ook de naam van AZ-middenvelder Thijs Oosting valt. "Het is wel de bedoeling dat er een aantal nieuwe spelers bij komt", reageert Grim bij ESPN. "Zij zullen voor een frisse wind moeten zorgen. We zijn er druk mee bezig. Het is niet verstandig om nu op namen in te gaan. We moeten afwachten, maar het team heeft versterkingen nodig om vanuit daar verder te kunnen bouwen."

Grim is ondanks de nederlaag tevreden over de inzet van zijn spelers. "We wilden het eerste gedeelte van het duel in de wedstrijd komen, compact op eigen helft staan, Twente tot fouten dwingen en in de omschakeling toeslaan. Dat hadden we beter moeten doen, dan hadden we één, twee keer kunnen scoren." De trainer kiest vanwege de slechte reeks voor een behoudende aanpak. "Je probeert houvast te geven, deze fase is best lastig. De spelers nemen een hoop ballast mee het veld in."

Willem II komt door de interlandperiode pas op 6 februari weer in actie. Dan staat de burenruzie met RKC Waalwijk op het programma.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s