Slot trapt op de rem: 'Hij moet eerst het niveau van Feyenoord gaan halen'

Slot trapt op de rem: 'Hij moet eerst het niveau van Feyenoord gaan halen'

Feyenoord-trainer Arne Slot tempert enigszins de verwachtingen rond Patrik Walemark. De Zweedse aanwinst begint op de bank in de uitwedstrijd bij NEC, net als vermoedelijk Luis Sinisterra.

De terugkeer van Sinisterra en de komst van Walemark geven Slot aanvallend meer mogelijkheden, zeker omdat Reiss Nelson en Alireza Jahanbakhsh tegen Vitesse niet aan de verwachtingen konden voldoen. De coach benadrukt niet meteen wonderen te verwachten van Walemark.

"Als er iemand wordt aangetrokken die niet zo bekend is bij het grote publiek, lees je vaak de meest fantastische verhalen van mensen die hem wel kennen", zegt Slot op de persconferentie. "Walemark is hier pas net, stond deze week nog vaak met zijn handen op zijn knieën van vermoeidheid. Dat is normaal, want hij stroomt na een vakantie in bij een team dat draait. Hij moet eerst het niveau van Feyenoord halen, want ik schat de Nederlandse competitie wel iets hoger in dan de Zweedse."

Cole Bassett, de andere aanwinst van de Rotterdammers, is er nog niet bij in Nijmegen. De middenvelder wacht nog op een werkvergunning. "Maar Bassett is sowieso een speler die voor de lange termijn is gehaald."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s