Bondscoach Australië test positief, land voor even in Nederlandse handen

Bondscoach Australië test positief, land voor even in Nederlandse handen

23 januari - 10:47 Laatste update: 10:48
Australië 4 Reacties

Het nationale elftal van Australië wordt voor even gecoacht door René Meulensteen. De Nederlander staat aan het roer bij het land de komende tijd, aangezien bondscoach Graham Arnold positief heeft getest op het coronavirus.

Arnold zit daardoor een tijd in quarantaine. Aanstaande donderdag neemt Australië het in de WK-kwalificatie op tegen Vietnam. De kans is groot dat Meulensteen dan de leiding heeft over de nationale ploeg.

Meulensteen staat al sinds 2018 als assistent onder contract bij Australië. In het verleden was hij assistent-trainer van Sir Alex Ferguson bij Manchester United. Hij stond daarnaast als hoofdtrainer voor de groep bij Fulham en Maccabi Haifa.

Bondscoach Arnold, die in het verleden onder meer voetbalde bij Roda JC en NAC Breda, vertoont geen symptomen. Meulensteen neemt zijn taken over de komende tijd. Australië staat met elf punten uit zes wedstrijden op de derde plaats in Groep B, achter Saoedi-Arabië (zestien punten) en Japan (twaalf punten). De nummers één en twee plaatsen zich automatisch voor het WK, de nummer drie gaat play-offs spelen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s