PSV niet bezig met alternatief voor Schmidt: 'We kijken niet verder'

PSV niet bezig met alternatief voor Schmidt: 'We kijken niet verder'

John de Jong gaat er nog steeds vanuit dat PSV verder gaat met Roger Schmidt. Volgens de directeur voetbalzaken zijn de Eindhovenaren niet met andere trainers in gesprek.

Schmidt heeft een aflopend contract in het Philips Stadion, maar PSV gaf al aan dat het de intentie is om te verlengen met de Duitser. "Die intentie is er zeker", zegt De Jong voor de camera van ESPN. "We hebben goede gesprekken. Aan de andere kant zijn we beide ook heel ontspannen. We hebben een goede relatie en open communicatie. Die druk zit er niet zozeer op. Ik denk dat er in het voorjaar duidelijkheid komt."

De Jong geeft aan dat PSV geen Plan B klaar heeft liggen. "Wij zijn alleen met deze trainer bezig", aldus de directeur, die niet vindt dat de Eredivisie-koploper een risico neemt, bijvoorbeeld doordat alternatieven al een andere club hebben gevonden. "Daar denk ik niet zo heel erg aan. Wij hebben de intentie om met deze trainer door te gaan, verder kijken we op dit moment niet. De samenwerking is heel goed."

Schmidt wil wel dat PSV duidelijk maakt hoe het de concurrentie met Ajax aan denkt te blijven gaan. "Inhoudelijk hebben we daar goede gesprekken over. Uiteraard willen wij ook verbeteren en omhoog. Dat hopen we in eerste instantie samen te kunnen bereiken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s