Heracles en Go Ahead schieten niets op met vermakelijk gelijkspel in Almelo

23-01-2022 16:22
15

Heracles Almelo en Go Ahead Eagles hebben allebei een punt overgehouden aan het duel op het Erve Asito. De thuisploeg pakte in de eerste helft de voorsprong via Kaj Sierhuis, maar zag hoe Isac Lidberg er in het tweede bedrijf 1-1 van maakte.

Het was een open wedstrijd in Almelo, waarbij Heracles in de beginfase de gevaarlijkere ploeg was. Sierhuis kwam een aantal keer gevaarlijk door voor het doel van Go Ahead en had Heracles al snel op voorsprong kunnen zetten, maar de spits liet dat na. Aan de andere kant van het veld was er een kans voor Iñigo Córdoba, maar die zag hoe Janis Blaswich in de weg stond.

Na ongeveer een halfuur spelen was het wél raak. Het was Sierhuis die zijn ploeg op een 1-0 voorsprong zette. Hij kreeg de bal wat gelukkig mee via Joris Kramer en lobte deze vervolgens knap over de uitkomende Andries Noppert.

Na rust bleef het spel op en neer golven. Aan beide kanten van het veld waren er kansen te zien en invaller Delano Burgzorg zorgde voor de nodige gevaarlijke momenten. Het ging Heracles echter mis na een veelbelovende aanval voor het doel van Go Ahead. De uitploeg nam de bal over en counterde razendsnel naar de andere kant van het veld. Marco Rente kon Lidberg niet meer afstoppen, maar Blaswich leek dat wel te kunnen. Hij liet de bal echter weer los, waarna Lidberg deze in het lege doel schoof.

Córdoba kreeg vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd nog dé kans om Go Ahead naar de overwinning te schieten, maar hij kreeg de bal op onbegrijpelijke wijze naast het doel van Heracles. Trainer Kees van Wonderen telde het doelpunt al, maar bleef teleurgesteld achter.

Beide ploegen schieten weinig op met het gelijkspel. Go Ahead staat twaalfde (22 punten), Heracles dertiende (20 punten). Sparta Rotterdam, dat zestiende staat, heeft 14 punten.