Seuntjens scheldt Fortuna-spelers 'helemaal de tering': 'Zoek dan iets anders'

Seuntjens scheldt Fortuna-spelers 'helemaal de tering': 'Zoek dan iets anders'

Mats Seuntjens was zondagavond niet te genieten tijdens de verloren kelderkraker van Fortuna Sittard tegen RKC Waalwijk (2-1). Na afloop deelde hij zijn frustraties in gesprek met Voetbal International.

"Schaamte. Schaamte. Dat is het enige wat in mij opkomt", omschrijft Seuntjens zijn gevoel. De aanvaller wist zich aanvankelijk 'redelijk te beheersen'. "Maar op een gegeven moment gingen we gewoon door de ondergrens, op alle manieren. Aan de bal, zonder bal. Ik zag dingen die niets te maken hebben met of je goed genoeg bent of niet. Dan kun je leuk blijven lachen, maar dan moet je iemand even helemaal de tering schelden."

Seuntjens kan niet anders, vertelt hij. Het interesseert hem 'echt niet' of zijn medespelers baat hebben bij zijn scheldkanonnades. "Je bent verdomme profvoetballer. Ik ben niet anders gewend. En ik zal ook nooit anders worden. Als ze daar niet tegen kunnen, dan hebben ze een verkeerde job gekozen. Of gekregen, in dit geval. Dan moeten ze iets anders zoeken. Of ze moeten mij maar wegsturen dan. Vind ik ook prima."

Als nummer zeventien van de Eredivisie kijkt Fortuna het degradatiespook recht in de ogen. Seuntjens hoopt dat er eens flink aan de boom wordt geschud. "De club moet nu zorgen dat we weer een groep hebben met vijftien, zestien jongens die echt voor de basis moeten strijden. Op die manier kun je naar een hoger niveau gaan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s