Van Basten twijfelt over Ajax-move van Ihattaren: 'Hij mist de mentaliteit'

Van Basten twijfelt over Ajax-move van Ihattaren: 'Hij mist de mentaliteit'

Marco van Basten vraagt zich af of het binnenhalen van Mohamed Ihattaren wel zo'n goede zet is van Ajax. De gewezen topspits laakt de instelling van de aanvallende middenvelder.

Ajax lijkt Ihattaren binnenkort te kunnen verwelkomen. Erik ten Hag sprak al met de spelmaker, die door Juventus aan de Amsterdammers verhuurd zal gaan worden met optie tot koop. Van Basten weet echter niet of dat wel zo'n goed idee is. "Hoe lang is hij er nu uit, anderhalf jaar?", vraagt de analist zich af tijdens Rondo op Ziggo Sport. "Heeft hij in anderhalf jaar niet een signaal kunnen opvangen, waardoor hij zich had kunnen herpakken?"

Van Basten twijfelt eraan of Ten Hag de jonge middenvelder dan wel kan raken. "De vraag is wie wél in staat is om dat voor elkaar te krijgen. Daar heb ik mijn twijfels over. Zou Ten Hag dat kunnen? Daar ben ik wel benieuwd naar, want ik vind Ten Hag een bijzondere man."

Het geval-Ihattaren wordt volgens de voormalig spits dan ook een moeilijke. "Hij mist mentaliteit, onder anderen. Anders kan je toch niet begrijpen dat je zo goed kan voetballen en er daarna plotseling niks meer van zou kunnen. Hij speelde in de Eredivisie echt voortreffelijke wedstrijden en was voor de coronabreak echt bijzonder goed, maar daarna heeft hij dingen gedaan die niks met voetbal te maken hebben."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s