Update: 'Utrecht trekt de buidel voor verrassende transfer van Henk Veerman'

Update: 'Utrecht trekt de buidel voor verrassende transfer van Henk Veerman'

25 januari - 22:54 Laatste update: 23:49
Eredivisie 214 Reacties

Henk Veerman staat voor een verrassende transfer in de Eredivisie. De dertigjarige spits verruilt sc Heerenveen voor FC Utrecht, meldt De Telegraaf dinsdagavond.

Veerman tekent in de Domstad een contract voor 2,5 jaar, tot de zomer van 2024. De Volendammer wilde vertrekken uit het Abe Lenstra Stadion, nadat de Friezen eerder op de dag de komst van Sydney van Hooijdonk afrondden. FC Utrecht sloeg vervolgens razendsnel toe, schrijft de krant. Heerenveen nam eerder deze maand ook al afscheid van plaats- en naamgenoot Joey Veerman, die aan de slag ging bij PSV.

De toekomst van Henk Veerman ligt dus bij de ploeg van coach René Hake. Hij had nog een contract tot medio 2023. Hoeveel Utrecht voor hem over heeft, is niet duidelijk. De 2,01 meter lange spits was dit seizoen goed voor zeven goals in twintig Eredivisie-duels. Eerder kwam hij ook uit voor FC Volendam en Sankt Pauli.

Van Hooijdonk speelt tot het einde van het seizoen op huurbasis voor Heerenveen. Hij wordt gehuurd van Bologna.

Update: Met de overgang van Veerman van sc Heerenveen naar FC Utrecht is naar verluidt één miljoen euro gemoeid, meldt Voetbal International. Alle partijen hopen woensdag de laatste plooien glad te strijken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s