'Steijn kan Eredivisie-totaal van twee duels aanvullen: Twente geïnteresseerd'

'Steijn kan Eredivisie-totaal van twee duels aanvullen: Twente geïnteresseerd'

28 januari - 08:44 Laatste update: 09:02
Eredivisie 11 Reacties

FC Twente heeft zijn oog laten vallen op ADO Den Haag-revelatie Sem Steijn. De zoon van Maurice Steijn was dit seizoen al goed voor twaalf treffers in de Keuken Kampioen Divisie en lijkt zich te kunnen richten op een stap omhoog.

De Haagse ESPN-commentator Vincent Schildkamp weet donderdagavond in Voetbalpraat te melden dat de prestaties van Steijn niet onopgemerkt zijn gebleven. "Sem Steijn, het zou kunnen dat ze die aan FC Twente kwijtraken. Die willen hem graag binnenhalen." ADO verkocht eerder deze maand Vicente Besuijen al aan het Schotse Aberdeen, volgens Schildkamp 'omdat de financiële noodzaak de club daartoe dwingt', mede doordat de langverwachte clubovername nog steeds niet volledig afgerond is. Mogelijk brengt Steijn wat extra geld in het laatje: het grootste talent van de tweede Keuken Kampioen Divisie-periode loopt na dit seizoen uit zijn contract, al heeft ADO wel een optie om die verbintenis te verlengen.

Steijn speelde tijdens het seizoen 2018/2019 namens VVV-Venlo – waar vader Maurice toen trainer was – zijn enige twee Eredivisie-wedstrijden tot dusver. Na een uitstapje bij Al-Wahda in de Verenigde Arabische Emiraten meldde hij zich bij ADO, waar hij pas na de degradatie van afgelopen zomer een kans in het eerste elftal kreeg.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s