Hendriks negen jaar na twee minuten durend debuut terug bij De Graafschap

Hendriks negen jaar na twee minuten durend debuut terug bij De Graafschap

Sam Hendriks begon dit seizoen aan een derde periode bij SC Cambuur en maakt zich nu op voor een terugkeer bij De Graafschap. De spits verkast per direct op huurbasis van de nummer acht van de Eredivisie naar de nummer zeven van de Keuken Kampioen Divisie, hebben beide teams vrijdagochtend bekendgemaakt.

De bij De Graafschap opgeleide Hendriks speelde in april 2013 twee minuten in de hoofdmacht, voordat hij werd ingelijfd door Ajax. Na meerdere periodes bij Go Ahead Eagles, OH Leuven en Cambuur keert hij nu terug op De Vijverberg, zoals VoetbalPrimeur eerder deze week meldde. "Ik ben er heel blij mee en het geeft wel een bijzonder gevoel. De Graafschap is een prachtige club en toen ze zich meldden, was de keuze makkelijk", laat hij weten aan de clubkanalen.

Aangezien de ploeg van Reinier Robbemond met 35 goals in 23 wedstrijden geen bijster productief seizoen heeft, was men al langer op zoek naar een spits. "Wij hebben gekeken wat beschikbaar en ook haalbaar was", aldus manager voetbalzaken Peter Hofstede. "Sam heeft in de eerste divisie altijd zijn goals gemaakt. Inmiddels heeft hij ruim 200 wedstrijden betaald voetbal in de benen en wist hij het net zo'n 75 keer te vinden. Deze cijfers mag hij nu bij ons uitbouwen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s