Kökcü Eredivisie-speler van de maand, AZ valt ook in januari in de prijzen

Kökcü Eredivisie-speler van de maand, AZ valt ook in januari in de prijzen

Orkun Kökcü is na Bruma, ploeggenoot Guus Til, Luuk Brouwers, Ibrahim Sangaré en Jesper Karlsson de volgende Eredivisie-speler die een eervolle onderscheiding heeft mogen ontvangen. De Feyenoord-middenvelder is verkozen tot de beste speler van januari, heeft ESPN bekendgemaakt.

Kökcü had tijdens de twee speelrondes van deze maand – waarin hij met Feyenoord een 0-1 nederlaag leed tegen Vitesse én twee keer scoorde tijdens de 1-4 zege bij NEC – 217 balcontacten en verstuurde 118 succesvolle passes. Daarnaast veroverde hij zeven keer de bal in de buurt van het strafschopgebied van de tegenstander. Hierdoor is Kökcü RKC Waalwijk- en SC Cambuur-collega's Michiel Kramer en Sonny Stevens voorgebleven in de januariverkiezing.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

AZ veroverde in december de maandprijs, maar vaardigt ditmaal het grootste talent af: Yukinari Sugawara scoorde tegen Fortuna Sittard en speelde ook de volle negentig minuten mee tegen SC Cambuur. De Japanner is na Ali Akman, Jurriën Timber, Elayis Tavsan en Antony de eerste prijswinnaar van dit seizoen, die niet voor NEC of Ajax uitkomt.