Brood kan Zwinkels niet bij ADO-selectie halen: 'Nee, die kan niet keepen'

Brood kan Zwinkels niet bij ADO-selectie halen: 'Nee, die kan niet keepen'

Ruud Brood denkt er niet over na om keeper Robert Zwinkels weer bij de selectie te halen van ADO Den Haag. Dat vertelt de trainer in gesprek met Omroep West. Het Algemeen Dagblad meldde vrijdag al dat Zwinkels 'op een zijspoor is beland' in Den Haag.

Brood is ietwat geheimzinnig wanneer het gaat over Zwinkels. De ADO-trainer wil er niet te veel over zeggen. "Nee, die kan niet keepen. Dat is een situatie van vorig jaar. Dat is beleidsmatig. Dat is geen optie", aldus Brood. "Hij is er al een jaar uit. Nogmaals, het is een situatie tussen de speler en de club."

ADO mist eerste keeper Luuk Koopmans, die 'nog wel een tijdje langs de kant staat'. Ook reservedoelman Youri Schoonderwaldt is niet beschikbaar de komende tijd. "We hebben jonge keepers over met Wentges, Kilian Niekema en David van de Riet. We kijken ook of er wat mogelijk is op de transfermarkt", vervolgt Brood.

Een terugkeer van Zwinkels is geen optie. "Zoals ik zeg, ik denk er niet aan om hem terug te halen. Dat is niet aan mij. Daar hoef ik geen oordeel over te geven. Dit speelt al van voor mijn tijd. Het verdient respect om er goed uit te komen. Net als dat met John Goossens is gebeurd. Nogmaals, het ligt bij de directie."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s