AZ bereikt akkoord met AC Milan en heeft eerste winterversterking te pakken

AZ bereikt akkoord met AC Milan en heeft eerste winterversterking te pakken

29-01-2022 18:03 Laatste update: 18:43
38

AZ heeft zich definitief versterkt met Milos Kerkez. De achttienjarige linksback komt over van AC Milan en tekent een contract tot medio 2026, zo maken de Alkmaarders zaterdag bekend.

VoetbalPrimeur meldde vrijdag al dat Kerkez de eerste winterversterking van AZ moest worden. Technisch directeur Max Huiberts is blij met het vastleggen van de Servische Hongaar. "Met de komst van Milos hebben we onze linksbackpositie weer dubbel bezet. Milos is nog jong en we zien in hem veel potentie. Hij krijgt bij ons de tijd om zich aan te passen met het oog om in de toekomst een vaste waarde te kunnen zijn voor AZ 1."

Met het aantrekken van Kerkez speelt AZ mogelijk in op een toekomstig vertrek van Owen Wijndal, die op de nominatie staat om een zomertransfer te maken. "Owen is een hele goede speler", zegt de aanwinst. "Ik ga daar mijn voordeel uithalen en probeer veel van hem te leren om zodoende zelf als speler te groeien. En natuurlijk ga ik ook de concurrentie aan, dat is topsport."

Kerkez speelde sinds begin 2021 voor Milan, dat hem overnam van ETO FC Gyor. Bij de Milanezen kwam hij uit voor het O19-elftal, waarmee hij onder meer deelnam aan de UEFA Youth League.