Update: 'Van de Beek tekent snel bij Everton, Lampard speelde doorslaggevende rol'

Update: 'Van de Beek tekent snel bij Everton, Lampard speelde doorslaggevende rol'

30-01-2022 12:48 Laatste update: 20:21
129

Donny van de Beek speelt het komende halfjaar voor Everton. The Toffees huren de 24-jarige middenvelder van Manchester United, zo meldt The Athletic.

Van de Beek leek lang op weg naar het Crystal Palace van Patrick Vieira, maar Everton heeft de huurdeal met succes gekaapt. De club uit Liverpool maakte werk van de oud-Ajacied op aandringen van Frank Lampard, die de nieuwe manager wordt op Goodison Park. Volgens The Athletic heeft Van de Beek zondag de knoop doorgehakt en maakt hij het seizoen af bij Everton, dat het volledige salaris overneemt.

Van de Beek was afgelopen zomer al in beeld bij Everton, waar Marcel Brands toen nog director of football was. United wilde hem echter nog niet laten gaan. Desondanks speelt de Nederlander ook dit seizoen een bijrol op Old Trafford, waardoor hij graag wil vertrekken om aan spelen toe te komen. De middenvelder wil zich onder meer in de kijker spelen bij Oranje, nu het WK voor de deur staat.

United betaalde in de zomer van 2020 nog veertig miljoen euro aan Ajax voor Van de Beek. Een verkoop was opnieuw geen optie voor The Mancunians. Vanaf komende zomer lonkt een nieuwe kans onder een nieuwe manager.

Everton was op zoek naar een nieuwe middenvelder, omdat Abdoulaye Doucoure en Fabian Delph voorlopig buitenspel staan met een blessure.

Update: Donny van de Beek gaat maandagochtend zijn huurtransfer naar Everton afronden, meldt transferexpert Fabrizio Romano. De Nederlander tekent dan zijn contract bij The Toffees, die hem het komende half jaar overnemen van Manchester United. Volgens Romano speelde Frank Lampard, die ook snel zal tekenen bij Everton, een doorslaggevende rol in de transfer.