'PEC wil op Deadline Day toeslaan en Lazio-back terug naar Nederland halen'

'PEC wil op Deadline Day toeslaan en Lazio-back terug naar Nederland halen'

31-01-2022 12:29
10

PEC Zwolle hoopt op de slotdag van de winterse transfermarkt nog een nieuwe speler binnen te kunnen halen. De hekkensluiter van de Eredivisie wil zaken doen met SS Lazio en Cosenza over Djavan Anderson.

De rechtsback, die bij Ajax werd opgeleid en in Nederland ook voor AZ en Cambuur speelde, zit al een tijdje in Italië. Bari nam hem in 2017 over van de Friezen en liet hem een jaar later transfervrij naar Lazio vertrekken. Die club verhuurde Anderson aan Salernitana in de Serie B, waar hij tot negentien officiële wedstrijden kwam.

Vervolgens keerde Anderson terug in Rome en speelde hij in twee seizoenen in negen competitiewedstrijden mee namens Lazio, dat hem aan het begin van dit seizoen weer tijdelijk liet vertrekken. Cosenza werd zijn bestemming, maar daar komt de rechtsback niet veel aan spelen toe. Een huurovergang naar PEC zou uitkomst kunnen bieden.

Volgens RTV Oost wil PEC Zwolle op Deadline Day zaken doen met beide Italiaanse clubs, zodat ze Anderson zo snel mogelijk kunnen presenteren. Bij de Blauwvingers moet hij dan de strijd met Sai van Wermeskerken en Eliano Reijnders aangaan om een basisplaats op rechtsback te verdienen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie