Fortuna Sittard legt 'schat aan ervaring' vast: Met behulp van Samaris

Fortuna Sittard legt 'schat aan ervaring' vast: "Met behulp van Samaris"

31-01-2022 14:03
22

Fortuna Sittard heeft in de strijd tegen degradatie een belangrijke slag geslagen. De club gaat in zee met Dimitrios Siovas, die in Limburg tot het einde van het seizoen tekent. Fortuna was nog op zoek naar verdedigende versterking.

De 33-jarige Siovas zat sinds afgelopen zomer zonder club nadat zijn contract bij SD Huesca ontbonden werd. Fortuna hoopt gebruik te maken van zijn La Liga-ervaring. Technisch manager Sjoerd Ars is content met zijn nieuwste aanwinst. "Dimitrios is een linksbenige centrale verdediger, die wilden we graag toevoegen aan de selectie."

"Hij past exact in het geschetste profiel: speelstijl, leiderschap, ervaring. Dimitrios heeft bewezen een stabiele factor in de defensie te zijn. Daarnaast brengt hij een schat aan ervaring met zich mee, met ruim 250 wedstrijden op het hoogste niveau. Waarvan vorig seizoen nog 36 in La Liga. Hij had meerdere mogelijkheden maar met behulp van Samaris (Andreas Samaris, oud-ploeggenoot Siovas, red.) hebben we hem toch kunnen overtuigen", zegt Ars.