Jörgensen laat contract alweer ontbinden en keert terug op oude nest

Jörgensen laat contract alweer ontbinden en keert terug op oude nest

31-01-2022 16:51 Laatste update: 16:54
29

Nicolai Jörgensen keert terug op het oude nest: FC Kopenhagen neemt de Deense spits per direct over van Kasimpasa. De Turkse club pikt hem afgelopen zomer transfervrij op bij Feyenoord, maar heeft zijn contract na zes maanden laat ontbinden.

Jörgensen speelde tussen 2012 en 2016 al voor Kopenhagen, voordat hij de overstap maakte naar Feyenoord. Na een indrukwekkend debuutseizoen, inclusief landstitel, zakte Jörgensen diep weg in Rotterdam. Nu krijgt hij de kans om een doorstart te maken in Denemarken.

"Jörgensen is nog steeds één van de meest getalenteerde aanvallers met een Deens paspoort", reageert technisch directeur Peter Christiansen. "We hopen en geloven dat we Nicolai weer op een heel hoog niveau kunnen krijgen. Daarna zien we wel wat er gebeurt."

"Deze club heeft altijd voor mij betekend", reageert Jörgensen op de FC Kopenhagen-site. Hij gaat het shirt met rugnummer 9 dragen in de Deense hoofdstad. "Ik wil aan mezelf bewijzen dat ik nog steeds een heel goede voetballer ben."

Het Turkse avontuur van Jörgensen (31) pakte niet uit zoals gehoopt. Hij speelde vijftien wedstrijden voor Kasimpasa, maar vijf keer als invaller en zeven keer werd hij vroegtijdig naar de kant gehaald. De Deen was twee keer trefzeker.