Brenet na mislukt avontuur terug in Nederland: 'We hadden hoge verwachtingen'

Brenet na mislukt avontuur terug in Nederland: 'We hadden hoge verwachtingen'

01-02-2022 21:49
38

Het huwelijk tussen TSG Hoffenheim en Joshua Brenet is niet wat beide partijen hadden gehoopt en verwacht. Het contract van de verdediger werd maandag ontbonden en op dezelfde dag tekende Brenet bij FC Twente.

Brenet maakte in 2018 de overstap van PSV naar Hoffenheim. Hij kwam in zijn eerste jaar tot veertien optredens, maar speelde daarna nog amper in het eerste elftal. Hij werd al eens verhuurd aan Vitesse, waar hij om verschillende redenen ook slechts vier duels voor speelde.

"Joshua kwam naar Hoffenheim als international en sterkhouder van PSV. We hadden hoge verwachtingen, maar na drieënhalf jaar moeten we concluderen dat het de transfer nooit heeft gebracht wat iedereen ervan had verwacht. Daarom is het beter voor beide partijen om uit elkaar te gaan. We wensen Joshua het allerbeste voor de toekomst", aldus Alexander Rosen, technisch directeur van Hoffenheim.

Brenet gaf maandag aan blij te zijn met zijn terugkeer in Nederland. "FC Twente is een mooie club, met goede supporters en een prachtig stadion. Ik wil weer laten zien wie ik ben als voetballer en ik wil mijn carrière weer een boost geven."