Ajax liet Eriksen lopen: Overmars erkent 'gesprekken', maar wijst naar talenten

Ajax liet Eriksen lopen: Overmars erkent 'gesprekken', maar wijst naar talenten

02-02-2022 11:55 Laatste update: 12:01
102

Marc Overmars heeft bewust geen werk gemaakt van Christian Eriksen. De Deen (29) meldde zich twee weken geleden in Amsterdam om mee te trainen met Jong Ajax en tekende op Deadline Day bij Premier League-club Brentford FC.

Overmars heeft wel overwogen om Eriksen een contract aan te bieden, laat hij doorschemeren in een interview met Ajax TV. "Hij vroeg of hij kon meetrainen en spelers met een grote verdienste zijn altijd welkom om mee te trainen bij Jong Ajax. Dat gold voor Christian ook", verklaart de Ajax-directeur.

"Natuurlijk is er weleens over gesproken", zegt Overmars over een hereniging met Eriksen, "maar wij hebben heel veel spelers die op het middenveld kunnen spelen of nog door moeten breken. Dan blokkeert het misschien net een aantal jongens."

Overmars wilde Eriksen wel even aanschouwen op De Toekomst. "Het was leuk voor de spelers van Jong. Hij zit natuurlijk in een proces van terugkomen: hij heeft een aantal maanden geen deel uitgemaakt van een groep. Dat hij kan voetballen, weten we allemaal wel. Ik hoop dat het hem allemaal goed af gaat."