Analisten voorspellen titelstrijd in Eredivisie: 'Weer zo'n demarrage gaat ver'

Analisten voorspellen titelstrijd in Eredivisie: 'Weer zo'n demarrage gaat ver'

03-02-2022 23:54
82

Arnold Bruggink en Hedwiges Maduro verwachten dat Ajax aan het einde van dit Eredivisie-seizoen met de schaal in handen zal staan. De twee analisten zijn het erover eens dat de Ajax-selectie over meer kwaliteit beschikt dan die van directe concurrent PSV.

"Ik kan me niet voorstellen dat Ajax nu weer zoveel punten laat liggen, zeker als je naar het doelsaldo kijkt", blikt Bruggink terug op de eerste seizoenshelft in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dan zie je dat Ajax best veel punten heeft verspeeld. Spelers weten nu echter heel goed waar het om gaat: dat de prijzen echt verdeeld gaan worden. Weer zo'n demarrage (vorig seizoen was Ajax na de winterstop ijzersterk, red.) gaat wat ver, maar ik zie Ajax dit niet meer weggeven, omdat ik verwacht dat ze bergop een hoog tempo kunnen blijven houden."

Maduro is het eens met zijn collega en wijst een belangrijke taak aan voor de Ajax-staf. "De belasting spreiden, wordt wel belangrijk voor Ajax. Voor de concurrenten is het te hopen dat Ajax alsnog vermoeid raakt, maar dan nog moet PSV zelf eerst zorgen dat het constant is."

Ajax hervat de Eredivisie aanstaande zondag met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo, PSV speelt zaterdag in het Philips Stadion tegen AZ.