'Wij hebben er alles aan gedaan, maar Ihattaren is nu speler van Ajax'

'Wij hebben er alles aan gedaan, maar Ihattaren is nu speler van Ajax'

04-02-2022 13:18
41

Jordy Zuidam heeft teruggeblikt op de bewogen transferperiode van FC Utrecht. De technisch directeur laat zich uit over het mislopen van Mohamed Ihattaren, de lucratieve transfer van Denso Kasius en de onderhandelingen met Bayern München over Taylor Booth.

Het is geen geheim dat Utrecht in de afgelopen transferwindow achter Ihattaren aan zat. De creatieve linkspoot koos echter voor een overstap naar Ajax. "Bij een transfer gaat het om het eindresultaat, dat is in dit geval is dat anders: hij is nu speler van Ajax, in plaats van Utrecht", reageert Zuidam in gesprek met de Utrecht-kanalen. "Ik kan zeggen dat wij er alles aan hebben gedaan, maar het eindresultaat is anders. Er valt niet meer over te zeggen."

De transfer van Kasius maakte ook de tongen los: hoewel de back nog nooit in de hoofdmacht van Utrecht speelde, maakt hij een miljoenentransfer naar Bologna. "In die korte periode bij Volendam heeft hij zich in de kijker gespeeld bij een aantal grote clubs uit grote voetballanden", vertelt Zuidam. "In deze window is er zó veel interesse voor hem gekomen, dat we een prima uitgangspositie hadden om een financieel belangrijke deal te sluiten. (...) We kunnen hier heel blij mee zijn."

Bayern München-talent Booth komt komende zomer transfervrij naar Utrecht. Zuidam probeerde de overgang met een half jaar te vervroegen. "We hebben inderdaad bij Bayern geïnformeerd of ze nu al bereid waren om mee te werken aan een transfer. Dat wilden ze absoluut niet, ik denk dat het genoeg zegt over het talent over het talent van deze jongen. Het is een compliment naar hem, dat Bayern hem zelfs nu niet wil laten gaan."