Schöne vol bewondering: 'Hij blijft vaak hangen in de lucht, net een vliegtuig'

Schöne vol bewondering: 'Hij blijft vaak hangen in de lucht, net een vliegtuig'

05-02-2022 08:20 Laatste update: 08:22
52

Lasse Schöne is onder de indruk van Wilfried Bony. De Ivoriaanse krachtpatser tekende onlangs een contract bij NEC en maakt een goede indruk op Schöne tijdens de trainingen. Vooral de sprongkracht van Bony valt op.

"Bony barst nog altijd van de kwaliteiten. Hij is beresterk, zijn aannames zijn bijna altijd goed en hij kan ontzettend hoog springen", begint Schöne in gesprek met De Gelderlander. "Hij torent boven de verdedigers uit en blijft vaak hangen in de lucht. Het is net een vliegtuig."

Het lijkt er niet op dat Bony dit weekend al bij de selectie zal zitten voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle van zaterdagavond (niet op tijd speelgerechtigd), maar Schöne vindt dat de spits er 'super fit' uitziet. "Als je ook ziet wat hij na de trainingen nog doet in het krachthonk. Je moet geen squatcompetitie met hem aangaan. Dat durf ik ook niet. Zonder gekheid: hij leert de jonge spelers hoe je moet omgaan met je lichaam. Dat is ook heel belangrijk."

Schöne verwacht dat Bony zowel binnen als buiten de lijnen een grote rol gaat spelen bij NEC. "Kijk, we hebben gewoon een heel jong team. Die gasten hebben behoefte aan spelers die veel praten en coachen. Dat doet Bony. Hij loopt hier niet rond omdat NEC toevallig is langsgekomen en hij niets anders kon. Hij is ambitieus en wil NEC echt vooruit helpen. Met hem erbij hebben we een vijftal routiniers en hebben we nu echt een leuke mix."