De Graafschap-huurling in de wolken: 'Superblij, het besef moet nog beetje komen'

De Graafschap-huurling in de wolken: 'Superblij, het besef moet nog beetje komen'

05-02-2022 10:34
6

Sam Hendriks is 'superblij' met zijn eerste doelpunten in dienst van De Graafschap. De spits droomde daar als klein jongetje al van en ziet die wens nu in vervulling gaan.

Hendriks komt uit Doetinchem en speelde ook in de jeugd van De Graafschap. Op jonge leeftijd maakte hij de overstap naar Ajax. Via Go Ahead Eagles en SC Cambuur is Hendriks nu op huurbasis bij zijn jeugdliefde beland. In zijn tweede duel, bij Telstar, maakte oud-jeugdinternational zijn eerste goals voor De Graafschap. "Dit is iets waar ik als jonge jongen hard voor gewerkt heb", vertelt Hendriks voor de camera van Omroep Gelderland.

"Dat het dan nu op wat latere leeftijd gebeurt, kun je nooit voorspellen. Ik ben er superblij mee, het besef moet alleen wel nog een beetje komen", stelt de aanvalsleider. "Het is in de laatste anderhalve week snel gegaan. We zijn lekker op weg."

Hendriks hoopt nu dat hij kan scoren in een volle Vijverberg. "Dat zou mooi zijn. Hopelijk gooien ze de stadions snel veilig open. Dan kunnen we weer genieten met z'n allen."