Ibrahimovic geroemd om 'mindset': 'Nog steeds verslaafd, hij inspireert iedereen'

Ibrahimovic geroemd om 'mindset': 'Nog steeds verslaafd, hij inspireert iedereen'

05-02-2022 13:28
25

Jesper Karlsson is onder de indruk van de arbeidsethos van Zlatan Ibrahimovic. De buitenspeler van AZ is niet snel tevreden en neemt zijn landgenoot als voorbeeld om de top te bereiken.

Karlsson is bezeten van voetbal, stelt hij. "Ik ben iemand die graag traint, ook voor mezelf. Mijn leven staat grotendeels in het teken van mijn sport", vertelt hij tegenover De Telegraaf. Die woorden kregen een heel andere betekenis vanaf het moment dat de vleugelspeler opgeroepen werd voor het Zweedse nationale team, waar hij Ibrahimovic trof als teamgenoot. "Hij is nog altijd steengoed en superfit. Hij verzorgt zijn lichaam zo goed, dat het mij totaal niet verbaast dat hij nog steeds in de absolute top voetbalt."

Volgens Karlsson is de Zweedse halfgod een inspiratiebron voor velen. "De meeste veertigers vinden het al járen mooi geweest, maar Zlatan heeft nog steeds dezelfde mindset als in zijn beste jaren. Hij is nog steeds verslaafd aan winnen, schitterend. Hij inspireert ons allemaal." 

In maart speelt Zweden de play-offs voor een WK-ticket tegen Tsjechië. Bij winst wachten de Scandinaviërs een duel met Rusland of Polen. De winnaar van die wedstrijd neemt deel aan het WK in Qatar.