Van Osch baalt van Fortuna en Ultee: 'Ik zette mijn gezondheid op het spel'

Van Osch baalt van Fortuna en Ultee: 'Ik zette mijn gezondheid op het spel'

06-02-2022 09:18
28

Yanick van Osch snapt niet dat hij zo snel geslachtofferd werd voor Michael Verrips bij Fortuna Sittard. De 24-jarige doelman keerde zaterdag tegen sc Heerenveen (2-0) alweer terug in de basis, vanwege een coronabesmetting van zijn concurrent.

"Ik snapte op zich wel dat er iemand bijkwam", zegt Van Osch tegen Voetbal International. "Een concurrentiestrijd is alleen maar goed. Maar ik begrijp niet dat ik er zo snel ben uitgehaald. Ze zeiden tegen me dat de beste zou gaan spelen. Maar als er dan iemand komt en die staat na twee trainingen al in de basis, dan klopt het verhaal niet. Zo snel kun je niet concluderen dat een ander beter is."

"Ik vind dat mensen niet helemaal eerlijk zijn geweest tegen mij, dat heb ik intern ook aangegeven", stelt de voormalig jeugdspeler van PSV, die de hand ook in eigen boezem steekt. "Ik was niet top, zoals vorig seizoen. Maar ik heb volgens mij geen overdreven grote fouten gemaakt en de club ook geen punten gekost. Ik vind echt dat ik te gemakkelijk ben geslachtofferd. Geloof me, ik ben heel zelfkritisch. Het hele team haalt dit seizoen een minder niveau dan hiervoor en ik ben daarin meegegaan, heb me niet kunnen onderscheiden. Dat is niet goed. Maar ja, om dan alleen naar mij te wijzen…"

Bovendien liep Van Osch voor de thuiswedstrijd tegen PSV in december een gebroken vinger op. Artsen adviseerden een operatie. "Maar ik wilde me gewoon blijven inzetten voor de club. Het team had me nodig." Specialisten maakten een speciale brace, waardoor hij kon blijven keepen. "Nu heb ik geen last meer van die pink, maar die eerste paar wedstrijden wel. Geen excuus, daar moet je mee dealen. Maar dan voelt het wel extra vervelend als je dan ineens wordt gepasseerd. Ik zet mijn gezondheid op het spel, dan verwacht je daar ook wel iets voor terug."

Van Osch heeft al met al een duidelijke boodschap voor coach Sjors Ultee na zijn goede optreden tegen Heerenveen. "Heel eerlijk: ik vind niet dat hij me er nu nog uit kan halen."